Jahelník s jahodami
Zde máme variantu s jahodami.
Emotikona smile
Jahelník
Jáhly 250 gMléko 500 ml
Třtinový cukr 100 g
Vece 2 ks
Špetka soli
Ovoce
Příprava
Jáhly si probereme a alespoň čtyřikrát propláchneme v horké vodě, aby se zbavily nahořklé a trpké chuti.Poté jáhly vsypeme do mléka s cukrem a solí. Za občasného míchání uvaříme na kaši.
Až máme kaši hotovou necháme ji chvíli vychladnout, mezitím si ušleháme bílek.
Poté do kaše přimícháme žloutky a zlehka sníh. Hmotu vylijeme do formy, kterou předtím vymažeme máslem. Jahelník si ozdobíme ovocem, které máme rádi.
Dáme do vyhřáté trouby na 180° a pečeme přiblížené 30 minut
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.