Kalkula�ka hubnut�

Magdalena Gamick

zdroj nahraný příspěvek

album Zdravě
vloženo 20.10.2014

2 x uložení
1 x komentář

Rajčatovo papriková polévka - pečená v troubě

Zkuste tuto moc dobrou polévku, pečením zeleniny v troubě docílíte vynikající, velmi intenzivní chuti polévky. Stejný postup můžete použít i pro další krémové polévky jako je cuketová, mrkvová nebo pórková polévka.

Ingredience

rajčata, kupte si co nejšťavnatější
červená nebo žlutá paprika
celá cibule
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce másla
čili vločky
voda (volitelně šlehačka na zředění polévky)
sůl

Příprava

Do velkého hrnce vhodného do trouby si nakrajejte na velké kusy rajčata, velkou červenou nebo žlutou papriku, celou cibuli na velké lupeny, osolte a okořeňte červenými chili vločkami nebo černým pepřem.

K zelenině přidejte jednu lžíci kokosového oleje a jednu lžíci másla. Celý hrnec dejte bez pokličky do trouby na 200 °C.

Pečte cca 1 hodinu. Občas zeleninu zamíchejte. Hrnec vyndejte z trouby a vše rozmixujte tyčovým mixerem, přidejte trochu šlehačky nebo vody (podle toho jak moc potřebujete hlídat kalorie : ), přidáním tekutiny docílíte vhodné polévkové konzistence. Podle chuti dosolte a dopepřete.

K polévce si můžete udělat z veky nebo housky krutony na másle.

Dobrou chuť :)

Barbora Němečková

Včera jsem pečenou polévku zkoušela. Je to docela pohodlné, zeleninu nakrájet na větší kusy, hodit jí do trouby a na konec vše jen zalít tekutinou, rozmixovat a potom se jen tvářit jako nejlepší kuchařka na světě : )

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat