Lenka Štěpánková
zdroj nahraný příspěvek
album Svačinka
uloženo z Vynalézavé svačiny
vloženo 02.05.2013
Pečené čipsy z lilku se špenátovým pestem
Toto je jeden s vynikajících dietních receptů. Pokud budete chtít změnu můžete si stejně připravit cuketové čipsy.
Ingredience
2 lilkyolivový olej
mořská sůl
Na špenátové pesto:
2 hrnky čerstvého špenátu
1 hrnek čerstvých koriandrových lístků
1/2 hrnku oříšků kešu, nesolených
2 stroužky česneku
olivový olej
Příprava
Nakrájejte lilek na tenká kolečka, cca 4 mm. Z každé strany lehce potřete olivovým olejem. Pečte v troubě na pečícím papíru na 200 °C. Po 10 minutách lilek otočte a pečte do zaltova dalších 10 minut.V mixéru rozmixujte všechny ingredience, na závěr přidejte olivový olej.
Recept můžete ještě spestřit dipem z bílého jogurtu, do kterého vmícháte česnek a trošku olivového oleje.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.