Karolína Benešová
zdroj www.coffeeandquinoa.com
album Polévky
uloženo z polévka je základ
vloženo 30.01.2014
Celerová polévka
Víte o tom, že celer je nejen zdravý, patří mezi afrodisiaka, ale také zrychluje metabolismus?
Ingredience
2 kg celeru, kupte si spíše více menších, mají výraznější chuť2 lžíce másla nebo margarinu
2 lžíce olivového oleje
3 pórky, očištěné a pokrájené
3 stroužky česneku, pokrájené
sůl
1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 1/2 lžíce pepře
1 1/2 lžičky mletého čili
lanýžový nebo olivový olej na ozdobu
Příprava
Nejprve si očistěte celer. Nakrájejte ho na kostičky. Ve velkém hrnci si rozehřejte máslo a olivový olej a cca 5 minut, za občasného míchání, restujte pórek. Dejte pozor aby vám nezhnědnul. Přidejte česnek, nechte zavonět a sůl. Potom přisypte celer a přilijte zeleninový vývar. Vařte cca 25 minut do měka. Potom přidejte pepř, čili a všechno rozmixujte do hladka. Pokud je třeba, polévku ještě dosolte.Polévku servírujte horkou, ozdobenou kapkami lanýžového oleje a natí z celeru. Výborně se k ní hodí celozrnný chleba, já ho mám ráda rozpečený v troubě, pěkně potom křupe.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.