Dietní lasagne
Připravte si dietnější verzi italské pochoutky lasagne. Ani těchto jídel se nemusíte při redukční dietě vzdát. Ale přeci jen jde o kaloričtější jídlo, takže jen svátečně : )
4 porce
1 porce: 564 Kcal
Jak připravit chutné lasagne, aby jste do sebe nedostali v jedné porci 900 kalorií? Nepřidávejte do lasagní bešamel, který je skutečnou kalorickou bombou, skládá se z mouky a mléka. Lasagne jsou i bez bešamelu vynikající, opravdu si na nicch pochutnáte.
Ingredience
300 g libové mleté hovězí maso250 g lasagní (1 balení, 3 plátky na osobu)
1 kg rajčat
1/2 lžíce cukru
80 g parmazánu
3 velké cibule (250 g)
2 stroužky česneku
1/2 lžíce olivového oleje
1 lžička oregana
sůl
Příprava
Lasagne si můžete namočit do studené vody, aby plátky trošku změkly a lépe se vám s nimi pracovalo. Nemáčejte je déle než 10 minut, aby se vám neslepily.V hrnci s tlustým dnem si rozvařte rajčata, nakrájejte je na osminky a bez vody je zahřívejte, rajčata pustí hodně vody a začnou se ve vlastní šťávě vařit. Vařte je cca 15 minut a potom je rozmixujte tyčovým mixérem. Ještě chvilku povařte dokud z povrchu nezmizí pěna. Podle chuti dosolte a lehce doslaďte. Samozřejmě si můžete koupit i rajčatový protlak, ale zbytečně si do jídla budete přidávat konzervanty a škroby.
V nepřilnavé pánvi si na olivovém oleji orestujte do zlatava na drobno nakrájenou cibulku, ke konci přidejte prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět. Potom přidejte mleté hovězí maso, pomocí vařečky ho rozdělte na jednotlivé kousky, aby se vám nespeklo a opečte ho také do zlatava, aby pěkně vonělo. Potom do směsi přidejte domácí rajčatový protlak, společně povařte cca 15 minut, ochuťte oreganem. Masovou směs potom ochutnejte a případně dochuťte - tato směs tvoří základ lasagní, musí vám už v této podobě chutnat.
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Připravte si středně velký pekáček a začněte rajčatovou směsí, na ní si vyskládejte první vrstvu lasagní. Potom další rajčatová vrstva a zde už na rajčatovou vrstvu použijte i nastrouhaný parmazán. Takto pokračujte až skončíte poslední rajčatovou vrstvou a na vrch parmazánem. Mezivrstvy stačí jen "okořenit" parmazánem, největší porci sýra si nechte na vrch. Pečte v přiklopeném pekáčku cca 40 minut, dokud vám nezezlátne povrch.
Rozdělte na 4 talíře.
Přejeme vám dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.