Veganské Chilli con carne
Ingredience
Cibule 95gČesnek 8g
Rajčatové pyré 250g
Quinoa 60g (v suchém stavu)
Koření – uzená paprika, chilli, kari
Paprika bílá 120g
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu 260g
Kukuřice sterilovaná průměr 100g
Vývar zeleninový 120g
Příprava
Na lžičce kokosového oleje si orestujeme cibuli s česnekem.Poté přidáme rajčatové pyré uvařenou, quinou a koření dle chuti.
Povaříme přibližně 8 minut. Jakmile se nám chutě spojí přidáme do směsi zeleninu a zeleninový vývar, který přidáváme po částech. Směs by v něm neměla ,,plavat,,.
Slouží jen pro zjemnění.
Opět povaříme přibližně 8 minut.
Mezitím si rozpálíme horkovzdušnou troubu na 180 °C. Směs přendáme do zapékacích misek a zapekáme tak 20 minut.
Touto směsí můžeme plnit papriky, které si předem předgrilujeme v troubě.
Energetická hodnota celkem – 2 porce: 3208 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 131
Energetická hodnota na 1 porci: 1604 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 65.5
Irenka K.
Fazolové čili mám moc ráda. Bez masa - carne je to příjemná změna. Pěkný recept Lenko.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.