Lenka Fialová
zdroj nahraný příspěvek
album BEZLEPKOVÉ
uloženo z Dieta - zdravá jídla
vloženo 24.04.2016
Křupavý květák z trouby
Kdo se dal na hubnutí, měl by ze svého jídelníčku vynechat smažená jídla. Podívejte se na pěkný recept na "nesmažený" květák z trouby, který jsem vyzkoušela.
Ingredience
1 menší květák2 hrnky bezlepkové strouhanky (nebo i obyčekné strouhanky)
1 lžička taco koření (paprika, chilli, římský kmín, černý pepř, sůl, oregano, zázvor, česnek)
2 vajíčka
1 lžička dobré hořčice
Omáčka na namáčení:
1 stroužek česneku
polovina lžičky olivového oleje
celá loupaná rajčata z plechovky
1 lžíce jemného křenu
sůl a pepř
Příprava
Obalovaný květák
Květák si rozdělte na jednotlivé růžičky. V misce si rozšlehejte vajíčka s hořčicí. V druhé misce si smíchejte strouhanku s taco kořením.Růžičky potom namáčejte ve vajíčku a ve strouhance a rozmísťujte na pečící papír.
Troubu si předehřejte na 180 °C. Květák pečte cca 15–20 minut. V polovině času květák otočte ať ho máte pěkně zlatavý ze všech stran.
Omáčka
Na pánvi si na olivovém oleji orestujte česnek, přidejte rajčata, lehce je rozmačkejte vidličkou, můžete nechat i větší kousky, osolte, opepřete, přidejte křen a povařte cca 10 minut.Servírujte ježtě teplé s růžičkami květáku.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.