Petra Trmielová
zdroj www.emilybites.com
album Zdravá strava
uloženo z Hubneme jídlem
vloženo 06.12.2014
Slané muffiny - zapečená kolínka se špenátem
Výborný nápad jak lépe kontrolovat porce. Těstoviny zapečte v muffinovém pekáčku.
Ingredience
1 balení kolínek, kupte si zdravější verzi z pšenice špaldy v DM nebo zdravé výživě1 lžíce másla
1 lžíce mouky
2 dcl nízkotučného mléka
1 stroužek česneku, nakrájet
10 dkg čedaru, nastrouhat
10 dkg švýcarského sýru Gruyere, má výbornou plnou chuť (dá se koupit v macru)
2 vajíčka
500 g dobrého zmraženého špenátu (rozmrazit), nebo použijte čerstvé špenátové lístky
sůl a pepř
Příprava
Tětoviny si uvařte podle návodu, nechte si je trošku tvdší, dojdou při pečení.Předehřejte si troubu na 200 °C. V pánvi si rozehřejte máslo, přidejte mouku, lehce orestujte, přidejte postupně mléko, rozmíchejte do hladké konzistence. Přisypte česnek a zahřejte k varu, vmíchejte nastrouhané sýry. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošku mléka. A nechte vychladnout. Do vychladlé sýrové směsi vešlehejte vajíčka.
Ve velké míse si smíchejte těstoviny se špenátem, vše zalijte sýrovou směsí, osolte a opepřete podle chuti a vše dobře promíchejte. Pomocí lžíce plňťě muffinovou formu. Mě se osvědčilo muffiny péct 10 minut pod alobalem, těstoviny se tak nevysuší a tak 3 minutky odkryté, aby vršek muffinů zezlátl.
Muffiny vyndejte z trouby, nechte je tak 5 minut odpočívat, potom je opatrně vyndejte z formiček.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.