Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Helena Svobodová

Čočka s mangoldem ozdobená vajíčkem

Mám ráda tuto klasiku. Mám pocit, že se někdy neprávem vytrácí z našich jídelníčků. A to je škoda, protože to je velmi chutné jídlo. Toto je oživené nakrájenou mrkví a mangoldem.

3–4 porce

Ingredience

1 hrnek čočky
2 hrnky vody
4 listy mangoldu
2 lžíce olivového oleje
1 menší cibule, nakrájená na kostičky
1 mrkev, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku
1/4 lžičky tymiánu
1 bobkový list
1 lžička červeného viného octa
sůl a pepř
2 lžíce nakrájené petrželky na ozdobu

3 vajíčka - pro volské oko na ozdobu

Příprava

Z mangoldu odkrojte středové stonky a nakrájejte si je na stejnou velikost jako jste si nakrájeli cibuli. Nakrájené listy si odložte stranou.

Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev a nakrájené stonky mangoldu a vše restujte do změknutí, cca 5 minut. Přidejte česnek, čočku, bobkový list a tymián, restujte cca 1 minutu. Přidejte vodu a vše přiveďte k varu. Potom stáhněte na minimum a bez pokličky pozvolna vařte cca 20 minut, nebo do změknutí čočky na skus.

Vyndejte bobkový list, pokud chcete i česnek, přidejte listy mangoldu a vařte dalších 5–10 minut. Na závěr přidejte ocet, sůl a pepř.

Připravte si volské oko z vajíčka a ozdobte jím čočku.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat