Hrášková polévka - puntíčkovaná
Tato polévka od Marthy Stewart je nejden zdravá, ale i vizuálně "k sežrání". Promiňte mi ten hrubý výraz : )
4–6 porcí
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
500 g zelené části pórku, nakrájený na drobno
1 litr kuřecího vývaru
500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
sůl a čerstvě namletý pepř
1/2 balení zakysané smetany
Příprava
V hrnci si na rozehřátém oleji restujte cca 5 minut pórek, až do jeho změknutí a zprůhlednění. Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Přisypte hrášek a na mírném ohni vše povařte dalších 5 minut. Potom hrnec odstavte z ohně.
Tyčovým mixérem, vše rozmixujte do hladka. Okořeňte solí a pepřem.
Polévku naservírujte do hlubokých mističek a ozdobte puntíčky ze zakysané smetany. Puntíčky snadno vytvoříte tak, že si smetanu dáte do obyčejného mikrotenového sáčku, kterému ustříhnete růžek. Mírným tlakem rukou na sáček potom vytvářejte na polévce bílé puntíky. Stejně kreativní můžete být u rajčatové polévky : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.