Salát z lososa a okurky v japonském stylu sashimi
Kdo má rád sushi, tak toho nemusím přesvědčovat, že tento salátek stojí za to. Jedla jsem ho u kamarádky a i můj vlastní domácí pokus se povedl.
2 porce
Ingredience
150 g losos filetu (kvalitní čerstvý vykoštěný losos)
100 g salátové okurky
1 lžíce miso pasty
1 lžíce mirin - sladké rýžové víno
1 lžíce sojové omáčky kikoman
1 zelená cibulka
1 lžíce sezamového oleje
1/2 lžíce koření Shichimi (obsahuje chilli, japonský pepř, zázvor, pomerančovou kůru, černý a bílý sezam, mořské řasy, konopný olej a mák)
1/4 lžíce bílých sezamových semínek, na sucho si je lehce opražte na pánvi
1 měsíček citrónu
Příprava
Nakrájejte lososa na cca 1 cm proužky. Na tenké nudličky nakrájejte okurku a na drobno i jarní cibulku.
V misce si smíchejte do hladka miso, mirin, soju, citrónovou šťávu a sezamový olej. Tuto zálivku přelijte přes lososa, okurku a cibulku. Lehce promíchejte. Nakonec okořeňte schichimi kořením a zakápněte sezamovým olejem. Servírujte na dva talířky.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.