Recept na kuře teriaki s rýží
Podívejte se na náše oblíbené jídlo, jedí ho i děti : )
Recept pro 4 lidi
Ingredience
2 kuřecí prsíčka
2 cibule
1 červená paprika kápie
teriaki omáčka (druh sojové omáčky)
cca 1 lžíce olivovho oleje
cca 1 lžíce kukuřičného škrobu maizena
1 stroužek česneku
zelená cibulka a arašídy na ozdobu
celozrnná rýže
Příprava
Nakrájejte si kuřecí prsíčka na kostičky. Maso pokapejte teriaki omáčkou a pár kapkami olivového oleje. Dejte alespoň na 30 minut uležet.
Potom si masové kostičky posypejte kukuřičným škrobem (maizenou) a promíchejte.
Rozpalte si nepřilnavou pánev a orestujte si na pár kapkách olivového oleje cibulku do světle zlata. Vyndejte ji z pánve.
Do pánve si vsypte na malé kostičky nakrájenou červenou kapii a z prudka orestujte. Vyndejte ji z pánve.
Nyní si orestujte kuřecí kousky do zlatova, těsně před tím než je kuře hotové, přidejte na drobné kousky pokrájený česnek.
Vše vraťte do pánve a promíchejte, na závěr ještě pokapejte teriaki omáčkou.
Dozdobte posypáním čerstvou zelenou cibulkou a kdo má rád, tak i arašídy. Ihned podávejte, aby opečené masíčko zůstalo pěkně křupavé.
Jídlo je výborné, díky teriaki omáčce je lehce nasládlé.
Jako přílohu doporučuji celozrnnou rýži.
Nechte si chutnat : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.