Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Klára MidrVidr

Klára MidrVidr

zdroj nahraný příspěvek

album Z Mléka
vloženo 02.04.2013

15 x uložení
4 x komentář

Italská domácí ricotta

Ricotta je italský sýr podobný tvarohu, někde bývá označen pouze jako mléčný výrobek a ne jako sýr. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka. Ricotta je velmi snadno stravitelná a proto je vhodná pro kojence, nebo nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, malý obsah tuku a obsahuje spoustu bílkovin. Používá se především k přípravě sladkých jídel, ale také jako náplň do italských těstovin ravioli.

Suroviny:

2 l mléka
2 lžíce citrónové šťávy
sůl dle chuti

Postup:

Mléko nalijeme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a pomalu zahříváme asi na 94° C (těsně pod bod varu, NESMÍ VAŘIT). Zahřáté mléko odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a vložíme do tepla (já hrnec s mlékem zavřu do trouby, ale nezapínám ji) a necháme v klidu až se mléko srazí ( to může trvat 30 minut až 2 hodiny). Cedník vyložíme čistou utěrkou a sražené mléko scedíme. Pak konce utěrky svážeme a vložíme nejlépe do lednice přes noc (ale stačí i pár hodin), aby se všechna syrovátka scedila.

A MÁME HOTOVO!

Marie Dostálová

Heleno, já jsem tento recept s úspěchem zkoušela, použila jsem nepasterizované čerstvé kravské mléko z farmářského trhu.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
goska-atlas.cz

Helena Jagošová

Zdravím, jsem tady nová a ráda bych věděla, jaké mléko použít. Předpokládám, že čerstvé. A syrovátku vypiju. Děkuji.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Klára MidrVidr

Je opravdu výborná a s tou kupovanou nesrovnatelná :)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Klára Lacová

Vy máte výborné příspěvky Kláro. Ricottu si občas kupuju. Zkusím si jí vyrobit doma. Děkuju.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat