Bílá ryba s kuskusem
Také jíte málo ryby jako já? Rozhodla jsem se stím něco dělat : ) Podívejte se na vynikající dietní recept na rybu s lehkým kuskusem.
4 porce
Ingredience
2 lžíce citrónové šťávy +několik měsíčků pro servírování
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nakrájené
sůl a pepř
4 filety (cca 150 g každý) bílé ryby, vybírejte čerstvé, nezmražené filety bez kostí jako je mořský vlk, pražma, treska, nebo dá se koupit i kapr filet
1,5 hrnku celozrnného kuskusu
1 lžíce plocholisté petržele
2 lžíce kvalitních sušených rajčat v olivovém oleji, nakrájených na drobno
Příprava
Ve středně velké misce si skombinujte citrónovou šťávu, elej, česnek a špetku soli a čerstvě namletý pepř. Přidejte rybí filety a obalte, marinujte alespoň 10 minut.
Mezi tím si připravte kuskus. Já ho dělám tak, že si na pánev dám 1/2 lžíce olivového oleje, vsypu kuskus a orestuji ho. Kuskus se potom nelepí. Jinak vařit podle návodu. Když je kuskus dostatečně měkký přidejte pokrájenou petrželku a sušená rajčata. Já ke kuskusu ještě vždy servíruji rozmíchaný bílý jogurt s prolisovaným česnekem. Stačí dát 2 lžíce na porci. Pro někoho totiž může být kuskus příliš suchý.
Rybí filet si ogrilujte na vroubkované pánvi. Z každé strany cca 2–3 minuty.
Servírujte s kuskusem a měsíčky citrónu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.