Špenátový salát s tofu a japonskou sezamovo miso zálivkou
Rychlý recept s netradiční zálivkou. Mám ráda zkoušení nových zálivek, saláty, které jsou vynikajícím pomocníkem při hubnutí potom nenudí : )
Ingredience
1 balení baby špenátu (mladé lístky špenátu)1 lžíce orestovaných sezamových semínek na ozdobu
1/2 balení tofu, nakrájené na malé kostičky
Na nízkotučnou zálivku:
1 lžíce bílého Miso
1 lžíce Ponzu omáčky (můžete nahradit jinou kvalitní sojovou omáčkou do které přidáte citrón, půl na půl)
1/2 lžíce cukru
1 lžíce sezamových semínek, rozmačkejte si je v hmoždíři
1/4 hrnku vody
Příprava
Pečlivě promíchejte všechny ingredience na zálivku v malém rendlíku. Aby se chuti lépe spojili směs zahřejte (nevařte), na salát používejte zálivku už vychlazenou.Listy špenátu promíchejte se zálivkou, přidejte tofu a na závěr posypte orestovanými sezamovými semínky.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.