Veronika Kubátová
zdroj nahraný příspěvek
album Obědy, večeře
uloženo z Pěkné saláty
vloženo 26.10.2014
Teplá cizrna s kapustou na španělský způsob
Římský hrách a kapusta, co víc si přát, zdravěji už to snad nejde : )
Ingredience
2 lžíce olivového oleje1 cibule, nakrájet na drobno (nebo 3 šalotky)
2 stroužky česneku, nakrájet na drobnoo
1/2 lžíčky uzené mleté papriky
1/2 lžíčky šafránu
1 1/2 hrnku uvařené cizrny
1 lžíce dobrého rajčatového protlaku
3 lžičky sherry vinný ocet
1/2 hlávky malé kapusty nebo 1/2 svazku mangoldu
sůl a pepř
1 lžička šťávy z citrónu
1/4 hrnku orestovaných piniových oříšků (volitelné)
Příprava
Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a špetku soli a oresujte ji do sklovata, cca 2 minuty.Přidejte česnek, papriku a šafrán, promíchejte a nechte rozvoňet, né více než 30 sekund. Přidejte cizrnu a špetku soli, promíchejte, zvyšte plamen a cizrnu orestujte, může začít zlátnout.
Potom přidejte šery ocet, rajčatový protlak a kapustu. Promíchejte a nechte kapustu zavadnout. Ochutnejte, případně dokořeňte solí a pepřem, přidejte podle chuti citrónovou šťávu. Servírujte s orestovanými piniovými oříšky.
Mě to chutná jako hlavní jídlo. Nebo si to můžete dát i jako sofistikovanou přílohu k masu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.