Recept na quiche - francouzský koláček se špenátem, houbami a kápií
Jednoduchá verze - jen všechno zamíchat a péct - s využitím plechu na muffiny. Slané minikoláčky se dají i zmrazit na pozdější použití.
Ingredience
250 g mraženého špenátu, nechte rozmrazit, vyždímejte přebytečnou vodu7 vajíček
30 g nastrouhaného sýru čedar
1 kápie, nakrájet na kostičky (pokud máte, skombunujte více barev)
hrst na kostičky nakrájených žampiónu, nebo jiných hub
1 menší cubule, nakrájet na kostičky
sůl a pepř
Příprava
Troubu si předehřejte na 180°C. Všechny ingredience smíchejte v míse. Muffinový plech si vyložte košíčky a každý košíček naplňte ze 2/3. Pečte cca 25–30 minut do zlatova. Quiche je upečený, když do něj píchnete nožem a ten po vyndání zůstane čistý.Slané koláčky si můžete zmrazit a postupně podle potřeby si je odebírat z mrazáku.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.