Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Kateřina Lee

Marcela Kholova

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z Pestrá dieta
vloženo 15.05.2014

Růžičková kapusta pečená do zlatova

Křupavé a křehké kapustičky ovoněné slaninou a piniovými oříšky. Oblíbené jídlo celé naší rodiny.

Příloha 4 porce, nebo hlavní jídlo 2 porce

Ingredience

500 g růžičkové kapusty
20 dkg libovější slaniny (pěkně řečeno : )
malá hrst piniových oříšků
olivový olej
sůl a pepř

Příprava

Kapustičky si umyjte a osušte. Rozkrojte je podélně na poloviny a položte je rozkrojenou polovinou na pečící papír na plech. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte při 200 °C cca 20 minut, podle velikosti kapustiček.

Mezi tím si připravte slaninu, nakrájejte si jí na malé kostičky a restujte na pánvi do zlatova. Slaninu vyndejte z pánve. Orestujte si hrst piniových oříšků, opatrně ať si je nepřipálíte.

Všechny ingredience smíchejte dohromady a podávejte jako přílohu k masu.

Občas si to dělám i jako hlavní jídlo, přidám si k tomu brambory nakrájené na malé kostičky a opečené na pánvi. Je to delikatesa.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat