Recept na vietnamskou polévku Pho
Trošku jsem experimentovala. Vyzkoušela jsem domácí nudlovou polévku Pho. Je výborná. Lidé co na ní chodí k vietnamcům na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze varují, že je silně návyková : )
Ingredience
slunečnicový olej1 stoužek česneku, prolisovaný
malý kousek zázvorového kořene, nastrouhat
1 lžíce čínského koření 5 vůní (vše mleté-badyán, fenykl, skořice, hřebíček a sečuánský pepř - vše ve stejném poměru)
2 lžíce kvalitní sojové omáčky (kikoman)
1 kostka bio hovězího vývaru (DM-nebo si uvařte vlastní : )
bílý pepř pro dochucení
700 ml vroucí vody
1/2 mrkve
2 jarní cibulky
Do servírovací misky:
1 porce rýžových nudlí
čerstvé bylinky - bazalka, máta, pažitka, koriandr, 1/2 čerstvé červené čili papričky - pokrájené na drobno
čerstvá šťáva z citrónu
čerstvá šťáva z limetky
Příprava
V hrnci s tlustým dnem si orestujte na kapce slunečnicového oleje česnek s nastrouhaným zázvorem. Přidejte čínské koření 5 vůní, kostku bujónu a sojovou omáčku a ze směsi vytvořte v hrnci pastu, dobře promíchejte, restujte několik minut. Přidejte vroucí vodu. Okořeňte bílým pepřem. Vše povařte 10 minut a základ na polévku je hotov!Pokud chcete můžete do vývaru přidávat další ingredience podle chuti a fantazie, dají se použít třeba žampiony.
Těsně před servírováním vsypte do horkého vývaru pokrájenou jarní cibulku a mrkev pokrájenou na drobounké nudličky - julienne.
Rýžové nudle si připravte podle návodu. Potom je vložte do servírovací misky, přidejte čerstvé bylinky a čili. Nalijte do misky vývar a podle chuti přidejte šťávu z citrónu a limetky.
Pokud si polévku přejete mít ještě vydatnější, přidejte si do ní kousek grilovaného kuřecího prsíčka nebo hovězího steaku pokrájeného na tenké plátky.
Kuřecí prsíčko si můžete uvařit v celku i v polévce, jen dobu vaření vývaru prodlužte na 30 minut, prsíčko potom vyndejte, nakrájejte na plátky a vraťte ho do polévky.
Je to fantastická polévka. Uznávám, že ingrediencí je požehnaně, ale stojí to za to : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.