Quinoa s fazolemi a pomerančovým dresinkem
Sbírám dobré recepty na luštěniny. Protože zasytí a jsou ideálním pomocníkem při hubnutí.
Ingredience
1 hrnek nevařených semínek quinoa (jakékoliv barvy), propláchnout a okapat2 hrnky vody
2 velké pomeranče
1/4 hrnku olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
1/2 lžičky medu
1/2 lžičky semínek koriandru, lehce na sucho orestované a rozmačkané
1/2 lžičky soli
čerstvě namletý pepř
1/4 hrnku nasekaných čerstvých lístků koriandru
1 1/2 hrnku uvařených tmavých fazolí (1 plechovka), propláchnuté, okapané
1/2 červené cibule, nakrájené na drobné proužky
Příprava
Nasypte quinou do pánve, přidejte vodu a přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte cca 10 minut, dokud se voda nevstřebá, měla by být "na skus". Vysypte jí na pečící papír a nechte rozloženou vychladnout.Připravte si pomeranče. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče si nastrouhejte kůru a odložte jí stranou. Z obou pomerančů vyřízněte měsíčky tak, aby jste vyřízli vždy dužinu a nechali slupku. Ze zbytku dužiny a slupek ještě vymačkejte šťávu.
V malé misce smíchejte pomerančovou kůru, vymačkanou pomerančovou šťávu, olivový olej, ocet, med, semínka koriandru, sůl, pepř a na drobno nasekané lístky koriandru.
Do větší mísy si dejte quinou, fazole, cibuli a vykrájené měsíčky pomeranče. Přidejte dresink a jemně promíchejte.
Ihned podávejte nebo salát dejte vychladit do lednice.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.