Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

1 x uložení

Asijská nudlová polévka s tofu

Leze na vás chřipka, tak to si musíte uvařit tuto léčivou polévku.

3–4 porce

Ingredience

1 lžíce sezamového oleje (hojně používaný v asijské kuchyni)
1 vrchovatá lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku, nakrájeného na drobno
1/2 papričky jalapeno (bez semínek), nakrájené na drobno
1,5 l zeleninového vývaru
3 jarní cibulky, nakrájené, nechte si trošku na ozdobu
3 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 lžíce rýžového octa (rice vinegar)
3 malé bok choy (druh asijského zelí pokud máte možnost koupit v asijském obchodě) nebo nahraďte malým čínským zelím, nakrájejte na malé proužky
1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
1 mrkev, nakrájená na tenká kolečka
1 malé balení měkkého tofu, nakrájené na kostičky
150 g soba nudlí (jedná se o výborné asijské pohankové nudle, alternativu mají v drogerii DM)
nakrájený čerstvý koriandr na ozdobu
omáčka sriracha, na servírování (pálivá čili omáčka), volitelné pro milovníky pálivých jídel

Příprava

Ve velkém hrnci si rozpalte sezamový olej. Přidejte zázvor a česnek a restujte ho 2–3 minuty. Přidejte jalapeno papričku a cibuli, potom přilijte zeleninový vývar. Vařte pozvolna pod pokličkou 10–15 minut.

Mezi tím si uvařte pohankové nudle podle návodu. Slijte je a dejte si je na stranu.

Do polévky přidejte sojovou omáčku, rýžový ocet, tofu, papriku, pokrájené čínské zelí, chvilku povařte a na závěr přidejte nudle. Nechte prohřát.

Servírujte ozdobené lístky koriandru a jarní cibulkou. Polévku si okořeňte omáčkou sriracha.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat