Pestrý talíř s dýní, kapustou, hruškou a kozím sýrem
Tento recept jsem už několikrát dělala. Jedná se o krásně barevné a syté jídlo se kterým nebudete mít ani trošku pocit, že jste na dietě.
1 porce
Ingredience
3/4 hrnku malé růžičkové kapusty1 hrnek oranžové dýně, nakrájené na kostičky
2 lžíce olivového oleje
30 g kozího sýra, rozdrobeného
2 lžíce nesolených pistácií
1/2 středně velké hrušky, nakrájená na drobnější kosuky (volitelné)
2 lžíce balzamikového tmavého octa
2 lžíce kvalitní hořčice
Příprava
Nakrájenou dýni a růžičky kalusty obalte v oleji a dejte péct na 175 °C na 30 minut. V polovině pečení kousky obraťte, aby se opekly i ze spodní strany. V misce si vyšlehejte hořčici s balzamikovým octem a ve směsi obalte upečenou zeleninu.Naaranžujte spolu s hruškou na talíř. Posypte pistáciemi a kozím sýrem.
Mám ráda dýni, má přirozeně nasládlou plnou chuť a v kombinaci s pečenými kapustičkami je to dobrůtka.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.