Domácí špenátové sušenky
Když je na něco chuť, hlavně večer, tak je dobré mít po ruce tyto slané domácí krekry.
Ingredience
200 g hladké mouky
½ sáčku prášku do pečiva
½ lžičky soli
1 lžíce bílých sezamových semínek
1 lžíce olivového oleje
60 ml vody
80 g čerstvých špenátových lístků
Příprava
Troubu si předehřejte 200 °C. Opláchnutý špenát si rozmixujte spolu s vodou do hladka.
V míse promíchejte všechny ostatní suché ingredience a potom přidejte špenát s olivovým olejem. Vypracujte hladké těsto, které vyválejte na pečícím papíru na plát o tloušťce cca 2 mm. Kdyby se těsto lepilo, přidejte trošku mouky.
Pomocí kolečka na pizzu nakrájejte na kostičky a pečte cca 15–20 minut.
Tyto krekry jsou výborné s domácím hummusem nebo domácí rajčatovou salsou.
Dělám i dospěláckou verzí s přidaným parmazánem a pálivým čili.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.