Marcela Kholova
zdroj www.wholeliving.com
album Pestrá zdravá jídla
uloženo z Pestrá zdravá jídla
vloženo 15.05.2014
Grilované hovězí s cuketou a mátou a limetkami
Hovězí maso je výborným zdojem proteinů, železa a vitamínů B. Vybírejte však kvalitní, libové hovězí.
Ingredience
Množství na 4 porce1 hrnek krátkozrnné tmavé rýže
2 hrnky vody
3 jarní cibulky nebo pórek
0.5 ks kvalitního hovězího masa (svíčková, nebo zadní), nakrájejte na 2 cm kostičky
2 cukety, nakrájejte na špalíčky
sůl
čerstvě namletý pepř
panenský olivový olej
1/2 hrnku čerstvé máty
1/2 lžičky čili (nejlépe vločky - volitelné)
1 limetka, nakrájená na čtvrtinky
Příprava
Rýži uvařte podle návodu. Když je hotová načechrejte jí a vmíchejte na jemno nakrájený pórek.Předehřejte grilovací pánev. Okořeňte cuketu a hovězí maso solí a pepřem a lehce pokapte olejem. Hovězí napíchněte na jehlici, aby se vám na grilu lépe otáčelo. Grilujte za průběžného otáčení 6 až 8 minut až vám vznikne pěkné opečené mrížkování.
Servírujte na rýži, posypte mátou a čili vločkami. Ozdobte limetkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.