Pikantní křupavé tofu na mátě s avokádovým salátem
Jídlo plné kontastů, má křupavé, ale i jemné textury, kombinuje horké studené chutě. Určitě si na něm pochutnáte jako já.
Ingredience
4 porce
1 balení tofu, okapané - osušené
1/3 hrnku asijské čili omáčky
1/2 lžičky asijské čili omáčky pro dresink
1/2 lžičky pomerančové kůry
2 lžíce pomerančové šťávy
5 lžic panenského olivového oleje
sůl, krystalky
1 hrnek Panko, japonská obalovací směs, podobná strouhance. Panko vytváří výtečnou křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť.
2 hlávky salátu, nakrájené na drobné kousky
1 hrnek čerstvé máty
1 avokádo, rozpůlit, oloupat a nakrájet podélně na tenké plátky
Příprava
Nakrájejte tofu na 8 stejně velkých trojúhelníčků. Tofu trojúhelníčky námačejte nejdříve v čili omáčce a potom v Panko strouhance. Na nepřilnavé pánvi na olivovém oleji (alternativa canola olej) pomalu opékejte tofu z obou stran dokud nezezlátne asi 3 minuty na každé straně.
V míse smíchejte 1/2 lžičky čili omáčky s pomerančovou kůrou, šťávou a olivovým olejem, osolte. Promíchejte se salátem a mátou.
Salát naaranžujte na servírovací talíř, dozdobte plátky avokáda a opečeným tofu. Servírujte dokud je tofu teplé.
Doporučuji investovat do Panko strouhanky, česká strouhanka je na řízek : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.