Emma Všudybylka
zdroj nicolefranzen.blogspot.cz
album Velikonoce
uloženo z Pro štíhlou linii
vloženo 05.04.2015
Salát z čerstvých fazolek a celozrnné hořčice
Čerstvé fazolky patří mezi mou nejoblíbenější zeleninu. Mám je ráda i jen tak lehce spařené s trochou soli a másla. Podívejte se na jednoduchý recept. Můj oblíbený.
Ingredience
2 porce2 velké hrsti čerstvých fazolek
10 žlutých rajčátek (můžete použít i červená cherry rajčátka)
6 lístků bazalky
hrst zelených salátových lístků
Zálivka
1 lžíce celozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
špetka soli a pepře
Příprava
Do vroucí vody se špetkou soli vložte fazolky. Blanžírujte je 1-3 minuty, podle velikosti. Ihned je přendejte do ledové vody, aby fazolky neztratily svěží barvu. Až vychladnou, vyndejte je z vody a nechte je okapat.Na zálivku spojte hořčici, vinný ocet a vše vyšlehejte s olivovým olejem.
Rajčátka rozpůlte, omyté a osušené lístky salátu spolu s ostatními ingrediencemi spojte se zálivkou a servírujte.
Pokud se chcete rozmazlit, můžete dát na vrch nastrouhaný sýr s kousky oříšků.
Děkuji Nicole Franzen za výbornou inspiraci.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.