Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

dieta .cz

H. F.

zdroj nahraný příspěvek

album recepty
vloženo 03.03.2015

Dietní lasagne

Připravte si dietnější verzi italské pochoutky lasagne. Ani těchto jídel se nemusíte při redukční dietě vzdát. Ale přeci jen jde o kaloričtější jídlo, takže jen svátečně : )

1 porce: 564 Kcal (2369 kJ)

Rozpis na 4 porce:


Jak připravit chutné lasagne, aby jste do sebe nedostali v jedné porci 900 kalorií? Nepřidávejte do lasagní bešamel, který je skutečnou kalorickou bombou, skládá se z mouky a mléka. Lasagne jsou i bez bešamelu vynikající, opravdu si na nicch pochutnáte.

Ingredience

300 g libové mleté hovězí maso
250 g lasagní (1 balení, 3 plátky na osobu)
1 kg rajčat
1/2 lžíce cukru
80 g parmazánu
3 velké cibule (250 g)
2 stroužky česneku
1/2 lžíce olivového oleje
1 lžička oregana
sůl

Příprava

Lasagne si můžete namočit do studené vody, aby plátky trošku změkly a lépe se vám s nimi pracovalo. Nemáčejte je déle než 10 minut, aby se vám neslepily.

V hrnci s tlustým dnem si rozvařte rajčata, nakrájejte je na osminky a bez vody je zahřívejte, rajčata pustí hodně vody a začnou se ve vlastní šťávě vařit. Vařte je cca 15 minut a potom je rozmixujte tyčovým mixérem. Ještě chvilku povařte dokud z povrchu nezmizí pěna. Podle chuti dosolte a lehce doslaďte. Samozřejmě si můžete koupit i rajčatový protlak, ale zbytečně si do jídla budete přidávat konzervanty a škroby.

V nepřilnavé pánvi si na olivovém oleji orestujte do zlatava na drobno nakrájenou cibulku, ke konci přidejte prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět. Potom přidejte mleté hovězí maso, pomocí vařečky ho rozdělte na jednotlivé kousky, aby se vám nespeklo a opečte ho také do zlatava, aby pěkně vonělo. Potom do směsi přidejte domácí rajčatový protlak, společně povařte cca 15 minut, ochuťte oreganem. Masovou směs potom ochutnejte a případně dochuťte - tato směs tvoří základ lasagní, musí vám už v této podobě chutnat.

Troubu si předehřejte na 180 °C.

Připravte si středně velký pekáček a začněte rajčatovou směsí, na ní si vyskládejte první vrstvu lasagní. Potom další rajčatová vrstva a zde už na rajčatovou vrstvu použijte i nastrouhaný parmazán. Takto pokračujte až skončíte poslední rajčatovou vrstvou a na vrch parmazánem. Mezivrstvy stačí jen "okořenit" parmazánem, největší porci sýra si nechte na vrch. Kdo má rád hodně sýru, může na vrch ještě nastrouhat mozzarelu. Pečte v přiklopeném pekáčku cca 40 minut, dokud vám nezezlátne povrch.

Rozdělte na 4 talíře.
Přejeme vám dobrou chuť.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat