Příspěvek si uložili
Další příspěvky
4 x uložení
Vynikající emapanadas (taštičky) plněné fazolemi a zeleninou
Myslela jsem si, že u nás nejde sehnat wonton těsto, ale na pár místech jsem ho i u nás už objevila. Tento recept miluju.
Já na tento recept používám:
Ingredience
1 hrnek uvařených tmavých fazolí1/2 hrnku cukety nakrájené na kostičky
1/2 hrnku lilku nakrájený na kostičky
1/2 hrnku rajčat nakrájených na kostičky
1 lžíce olivového oleje
1/3 hrnku 30 % sýra
1/2 lžička římského kmínu
1/4 lžičky práškového česneku
1 balení zmražených wonton těstových plátků
1 hrnek guacamole pro namáčení
Příprava
Předehřejte si troubu na 200 °C. Na pánvi si rozpalte olej a z prudka si na ní orestujte lehce do zlatova kostičky cukety a lilku. Nechte vychladnout. V míse si smíchejte orestovanou zeleninu, rajčata, fazole a nastrouhaný sýr. Rozmražené wonton plátky si rozdělte na dvě poloviny. Na jednu polovinu plátků, která bude sloužit jako spodní část kapsy si rovnoměrně rozdělte zeleninovou směs. Druhou polovinou potom zeleninu přikryjte. Na jednom okraji plátky ohněte a začněte okraje postupně přehybat a utěsňovat tak, že postupně vznikne po obvodu spirála, která kapsu spojí.Pečte 10 minut do zlatova. Servírujte s domácí guacamolou (romixované avokádo, sůl, pepř, prolisovaný česnek, lžička olivového oleje, šalotka nakrájená na drobno, limetka pro dochucení).
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.