Křupavé cuketové tyčinky s domácí cibulovou omáčkou
Dostala jsem tip na tuto delikatesu. Zkusila jsem jí doma připravit no a byla jsem slavná : ) Pusťte se do toho taky. Je to výborné jídlo i pro návštěvu, nebo nějakou párty. A navíc zdravé.
Ingredience
Cuketové tyčinky:
3 středně velké cukety, neloupejte je, nakrájejte si ja na cca 6 cm dlouhé tyčinky1/2 lžičky soli
1 hrnek dobré domácí strouhanky, nebo jestli máte možnost, kupte si japonskou strouhanku Panko
1/2 hrnku čerstvě nastrouhaného parmazánu
1 lžíce koření na pizzu, nebo nějakého dobrého italského koření (bazalka, oregano, paprika, sušený česnek a cibule...)
olivový olej, ideálně s rozprašovačem
3 vajíčka
Cibulová omáčka:
2 sladší cibule nakrájené na dobné kousky1 lžíce másla
2 lžíce jablečného octu
2 lžíce medu
1 lžíce dobré hořčice
1 hrnek dobrého bílého jogurtu
sůl a pepř na dochucení
Příprava
Příprava omáčky:
Rozehřejte si máslo na nepřilnavé pánvi, na střední teplotu, přidejte cibuli a restujte, občas zamíchejte, cílem je pěkná zlatavá cibulka. Mělo by vám to zabrat cca 10 minut. Vypněte plamen a přidejte ocet.Zlatou cibuli, med a hořčici dejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Přidejte jogurt (kdo nepotřebuje hubnout, může i trošku majonézy : ) a dochuťte solí a pepřem.
Dejte odpočinout do lednice.
Příprava cuketových tyčinek:
Troubu si předehřejte na 200 °C.V první misce si rozšlehejte vajíčka. V druhé misce si smíchejte strouhanku, italské koření, sůl a parmazán a sůl. Cuketové tyčinky máčejte ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance.
Tyčinky si srovnejte na pečící papír, postříkejte olivovým olejem a pečte cca 12 minut, potom je otočte a pečte salších 8 minut. Do zlatava a křupava : )
Ještě teplé servírujte s cibulovou omáčkou.
Tak ať má tento recept u vašich blízkých úspěch : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.