Kristýna Škrancová
zdroj nahraný příspěvek
album Obědy a večeře
uloženo z Zdravé placky a palačinky
vloženo 26.03.2015
1 x uložení
Ovesno čočkové placky
Super recept čerpající z indické kuchyně. Vynikající alternativa placek bez bílé pšeničné mouky, které máme v české kuchyni všude dost.
Ingredience
1 hrnek ovesných vloček1/2 hrnku drobnozrnné bílé čočky Urid Dal (běžná čočka funguje také, placky budou tmavší, bílá čočka má jemnější chuť, jde koupit na internetu)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černých hořčičných semínek
1 sušená čili paprička, nakrájená na drobno
2 šalotky, nakrájené nadrobno
Příprava
V mixéru romixujte do hladké mouky ovesné vločky a čočku. (Tuto zdravou mouku si můžete připravit i do zásoby - skladovat v uzavřené nádobě).V míse smíchejte mouku, sůl a pomalu přidávejte vodu a míchejte, aby se vám nevytvořily hrudky. Vytvořte řidší těsto.
Na pánvi si orestujte hořčičná semínka, čili papričku, šalotku. Nechte vychladnout. Vmíchejte do těsta. Kořennící směs si můžete i rozmixovat, pokud v těstě nechcete mít větší kousky.
Na nepřilnavé pánvi pečte placky. Pokud se těsto nepřilepuje, nepoužívejte olej.
Udělejte si k tomu rajčatovou salsu. Rajčátka, šalotka, olivový olej, sůl a pepř, lístky koriandru, vše na dobno. Nebo nějaký pestrý lístkový salát. Začínám z toho popisování mít hlad : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.