Zelenina a tofu
vyzkoušeno - univerzální recept
Pórek 1 ks
Rajčata 2 ks
Paprika 2 ks
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Olivový olej
Sůl
Pepř
Koření
provenskálské, tymián, bazalka
Rajský protlak (nemusí být)
lze přidat :Tofu
pikantní nebo česnekové 1 balení
Postup přípravy:
Nakrájíme lilek, posolíme, necháme vypotit, osušíme. Mezitím na olivovém oleji opečeme cibulku, pak přidáme česnek a na kostičky nakrátý lilek, kolečka pórku, rajčata a papriky, trošku podlijeme vodou, okořeníme a dusíme 10 minut.
Můžeme přilít 1 malý rajský protlak. Nakonec dáme pokrájený tofu sýr, promícháme, chvilku prohřejeme a podáváme.
Je to tak univerzální, že tofu můžeme pro konzervativní masožravce nahradit klidně klobáskou nebo párkem. Nebo ho vynechat úplně a podávat jako přílohu např. ke steaku.
přidala jsem i řapikový celer..
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.