Cassoulet - francouzský fazolovo masový pekáč
Výborné syté a rychlé dietní jídlo, které neurazí ani chlapa jako hora :)
4 porce
251 kalorií (1054.2 kJ), 2.5 % tuku na 1 porci
příprava 10 minut
vaření 25 minut
Ingredience
1 cibule, nakrájená na kostičky (můžete použít i červenou cibuli)
2 prolisované stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 plechovka x 400 g uvařených bílých fazolí (nebo si fazole přes noc namočte a sami uvařte)
300 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce rajského protlaku
4 vegetariánské kari klobásy (ve zdravé výživě)
2 malá kachní prsa bez kůže, každé prso rozpůlit
Příprava
Rozehřejte si nepřilnavou pánev a na sucho si zesklovaťte cibuli, potom přidejte česnek a tymián, nechte cibuli lehce zezlátnout.
Přidejte fazole, vývar, rajský protlak a na mírném ohni vařte 10 minut, pokud je třeba, můžete přidat ještě trošku vody.
V jiné nepřilnavé pánvi si na sucho opečte vegetariánské klobásky, přidejte k nim kachní prsa a z každé strany je opékejte 2–3 minuty. Klobásky a opečená prsíčka vložte k fazolové směsi.
Servírujte s opečeným celozrnným chlebem. Můžete posypat čerstvými lístky petrželky.
Můj tip:
Když se vše ještě nechá uležet. Uvaří se večer a jí až druhý den, je výborná chuť celého jídla ještě intenzivnější.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.