Štěpánka Čechová
zdroj planningwithkids.com
album Dezerty
uloženo z Hubneme jídlem
vloženo 03.03.2014
Jogurtové zmrzlinové mlsání
Podívejte se na jednoduchý a vynalézavý recept na nehříšné mlsání.
Já jsem zkusila smíchat bílý jogurt holandia s domácí borůvkovou marmeládou.
Jogurt si dejte do sáčku, ideální je zipový, který můžete dobře zavřít. Ustříhněte dole malý růžek a začněte na pečícím papíru tvořit kapky. Já jsem dělala menší kapky o průměru cca 2 cm.
Jogurtové kapky potom opatrně přesuňte do mrazáku, mražte je ve vodorovné poloze, aby se vám "nerozlezly" : )
Kapky nechte mrazit alespoň 3–4 hodiny. Po vyndání z mrazáku je ihned servírujte. Pokud je nebudete hned jíst, sesypte je zmražené z pečícího papíru do zipového sáčku a nechte je čekat na svojí příležitost v mrazáku.
Tenhle recept mě zaujal, protože zkrátka mám ráda zmrzlinu. Problém u té kupované je, že nemáte zcela pod kontrolou ingredience ani množství cukru. Takže kdo chce jíst zmrzlinu i při dietě, může tvořit vlastní jogurtové minizmrzlinky, doplněné marmeládou, nebo pokrájeným čerstvým ovocem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.