Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Katka Šimáčková

Monika Kolářová

zdroj nahraný příspěvek

album Inspirace
vloženo 08.09.2015

Kořeněná fazolová polévka

Inspirovaná dietou weight watchers. Je výborná, vydatná, stále se k této polévce vracím.

4 porce

Ingredience

2 plechovky tmavých fazolí (nebo si je namočte přes noc a uvařte sami)
2 plátky slaniny - ikdyž hubnete, polévka bude voňavější, bude vám lépe chutnat
5 stroužků česneku, nakrájené na drobno
2 cibule, nakrájené na drobno
3 lžíce rajčatového protlaku (nebo kousků rajčat)
1 litr zeleninového vývaru (dobrý je bio wuzel z DM)
jarní cibulka
sůl, pepř, čili, oregano

Příprava

Slaninu nakrájenou na drobné kousky si na sucho orestujte v hrnci tak, aby se rozpustil všechen tuk. Přidejte cibuli, restujte do sklovata, potom přidejte česnek, restujte chvilku, aby se rozvoněl. Ječtě zamíchejte rajčatový protlak.

Přilijte vývar a vařte 5 minut. Potom přidejte propláchnuté uvařené fazole, oregano a čili (mleté nebo pasta sambal oelek), a vařte na mírném ohni dalších 15 minut. Podle potřeby osolte a opepřete.

Na závěr pomocí měchačky na kaši rozmačkejte odhadem 1/2 fazolí v polévce. Polévka se tak sama zahustí, získá výraznější chuť, navíc tak uvolníte nashromážděné přírodní plyny.

Dozdobte zelenou cibulkou, nebo lístky petrželky nebo koriandru.

Já si polévku ještě ráda dozdobuji lžičkou zakysané smetany a pastou z čili papriček sambal oelek.

Jinak skalní dietáři asi omdlévají nad slaninou. Ale já si stojím za tím, že jediná správná dieta je ta na celý život, takže vám musí chutnat. A hlavně 1/2 plátku slaniny na dospělou osobu je zanedbatelné množství.

Tak at vám polévka chutná : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat