Tatarák z řepy
Recept pro Klárku. Řepu mám moc ráda, vyzkoušela jsem několik receptů, nejčastěji dělám tento tataráček z řepy.
Ingredience
2 středně velké červené řepy1/2 červené cibule, nakrájet na miniaturní kostičky
2 lžíce petržele s plochými listy, nakrájené na drobno
1 1/2 lžíce olivového oleje
1 lžíčka dijonské hořčice
1 lžíce medu
šťáva z poloviny limetky
sůl
Příprava
Každou neoloupanou řepu zabalte do alobalu. Rozehřejte si troubu na 180 °C, řepu pečte cca 1,5 hodiny (podle velikosti řepy), že je řepa hotová, pozanáte tak, že jí snadno propíchnete špejlí.Řepu nechte vychladnout, oloupajte a nakrájejte na dobné kostičky. V misce smíchejte s cibulí, petrželkou, olivovým olejem, medem, hořčicí, limetkovou šťávou a solí.
Nechte alespoň 1 hodinu před servírování odpočinout v lednici, aby se všechny vůně spojily.
Kdo má rád může do tataráčku přidat i na drobno nakrájenou kyselou okurku. Nebo si někdy dělám alternativu, kdy místo petrželky dám na drobno nakrájenou rukolu. Tatráček má potom zase jinou lehce nahořklou chuť.
Já to servíruju pomocí ocelového vykrajovacího kroužku. Pěkně to napěchuju a vytvořím komínek.
Je to dobré s na sucho opečeným celozrnným chlebem, nebo jako zajímavá příloha k bílé rybě.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.