Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Kateřina Hájková

28 x uložení

Celerová polévka

Víte o tom, že celer je nejen zdravý, patří mezi afrodisiaka, ale také zrychluje metabolismus?

4–6 porcí

Ingredience

2 kg celeru, kupte si spíše více menších, mají výraznější chuť
2 lžíce másla nebo margarinu
2 lžíce olivového oleje
3 pórky, očištěné a pokrájené
3 stroužky česneku, pokrájené
sůl
1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 1/2 lžíce pepře
1 1/2 lžičky mletého čili
lanýžový nebo olivový olej na ozdobu

Příprava

Nejprve si očistěte celer. Nakrájejte ho na kostičky. Ve velkém hrnci si rozehřejte máslo a olivový olej a cca 5 minut, za občasného míchání, restujte pórek. Dejte pozor aby vám nezhnědnul. Přidejte česnek, nechte zavonět a sůl. Potom přisypte celer a přilijte zeleninový vývar. Vařte cca 25 minut do měka. Potom přidejte pepř, čili a všechno rozmixujte do hladka. Pokud je třeba, polévku ještě dosolte.

Polévku servírujte horkou, ozdobenou kapkami lanýžového oleje a natí z celeru. Výborně se k ní hodí celozrnný chleba, já ho mám ráda rozpečený v troubě, pěkně potom křupe.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat