Losos s křupavou krustou Dukkah z oříšků
Super rychlý originální recept.
4 porce
hotové za 25 minut
Ingredience
4 porce filetu lososa (200 g každá porce)
chřest
4 porce rýže
1 lžíce olivového oleje
šafrán
citrón, nakrájený na měsíčky
Ingredience na oříškovou krustu Dukkah
1 hrnek pistácií
1/4 hrnku lískových oříšků, sundejte slupku, je hořká
2 lžíce sezamových semínek
Kdo má vlastní zahrádku, přidejte několik středových lístků z růže, jen chemicky neošetřovaných.
Vše dokonale pomelte, aby vznikl sypký posyp na krustu.
Co zbyde můžete skladovat v ledničce na příští použití.
Příprava
Uvařte si rýži podle návodu, na závěr přidejte šafrán a dobře promíchejte.
Na porce lososa namačkete pistáciovou směs. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a opečte lososa z každé strany 2 minuty, nebo déle podle tloušťky masa.
Chřest zbavte dřevnatých konců, vložte do vroucí osolené vody, krátce povařte.
Servírujte s chřestem, šafránovou rýží a měsíčkem citrónu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.