Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Silvie Kočičková

Michaela Tomášková

zdroj nahraný příspěvek

album :33
uloženo z dietní jídla
vloženo 20.10.2013

Tukožroutská ovocná polévka

Ingredience:
borůvky, jahody, maliny, ostružiny
rozinky
jablko
ovesné vločky, na zahuštění
špetka soli a cukru
můžete přidat na ozdobu meduňku nebo mátu


Příprava:
Rozdělte si ingredience na 2 poloviny. Větší kousky nakrájejte.
1/2 ingrediencí dejte do hrnce a všechny vločky zalijte vodou, těsně aby ovoce bylo pod hladinou. Přiveďte k varu a povařte 3 minuty. (pokud máte rádi hustší polévky, povařenou polovinu ovoce si rozmixujte, je ale výborná i bez mixování). Nechte vychladit, potom přidejte syrové ovoce. Osolte a oslaďte, jen malou špetkou. Polévku dejte do lednice.

Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a meduňkou.

Kdo má rád kořeněné může si do ovocné polévky přidat skořici a muškátový oříšek.

Já mám polévku ráda i k svačině. Zahání chuť k jídlu.

Polévku si můžete udělat vždy trošku jinak. Přidáním meruněk, broskví nebo třeba citrónové šťávy. Nebojte se experimentovat : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat