Tukožroutská ovocná polévka
borůvky, jahody, maliny, ostružiny
rozinky
jablko
ovesné vločky, na zahuštění
špetka soli a cukru
můžete přidat na ozdobu meduňku nebo mátu
Příprava:
Rozdělte si ingredience na 2 poloviny. Větší kousky nakrájejte.
1/2 ingrediencí dejte do hrnce a všechny vločky zalijte vodou, těsně aby ovoce bylo pod hladinou. Přiveďte k varu a povařte 3 minuty. (pokud máte rádi hustší polévky, povařenou polovinu ovoce si rozmixujte, je ale výborná i bez mixování). Nechte vychladit, potom přidejte syrové ovoce. Osolte a oslaďte, jen malou špetkou. Polévku dejte do lednice.
Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a meduňkou.
Kdo má rád kořeněné může si do ovocné polévky přidat skořici a muškátový oříšek.
Já mám polévku ráda i k svačině. Zahání chuť k jídlu.
Polévku si můžete udělat vždy trošku jinak. Přidáním meruněk, broskví nebo třeba citrónové šťávy. Nebojte se experimentovat : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.