Martina Kopečná
zdroj nahraný příspěvek
album Ryby
uloženo z Hubnout dobrým jídlem
vloženo 16.10.2014
Uzený losos s pomerančem a kozím sýrem
Výborné, delikátní, chutné jídlo. Nemusíte nic vařit. Jen nakrájíte a poskládáte. Uzený losos je drahý, ale výborný. Doporučuji, aby jste si udělali radost pro nějakou sváteční chvíli.
Ingredience
2 pomeranče50 g uzeného lososa (tenké plátky)
2 lžíce čerstvého kozího sýru
olivový olej
1 lžíce kaparů
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
Příprava
Oloupejte si pomeranče, okrájejte i vnitřní slupku, která je po obvodu měsíčků pomeranče. Pomeranč nakrájejte na kolečka, cca 1 cm tlusté, aby se vám nerozpadla.Na talíř dejte první kolečko pomeranče, potom plátek uzeného lososa, pár snítek kopru, pár drobečků kozího sýra, přitiskněte a začněte s dalším kolečkem pomeranče... Na závěr posypte zbylým koprem, drobečky kozího sýra, kapary a zakapejte olivovým olejem.
Je to výborná delikatesa.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.