Askarinka
zdroj alainasullivan.blogspot.ca
album Dieta - zdravá jídla
uloženo z Dieta - zdravá jídla
vloženo 27.11.2014
Quinoa a polévka? Proč ne : )
Našla jsem tento voňavý recept a koriandrem, dělala jsem skromnější verzi bez krevet, ale i tak jsem byla spokojená : )
Ingredience
200 g quinoy1 litr zeleninového vývaru
1 hrst čerstvých pokrájených koriandrových lístků
1 červená cibule, nakrájené na tenké proužky
4 stroužky česneku, pokrájené
livový olej
sůl a pepř
1 lžíce vymačkané limetkové šťávy
mletý koriandr na dochucení
špetka cajenského pepře
Na ozdobu:
avokádo, pokrájené na kostičky
zrníčka kukuřice (já mám ráda tu bonduelle)
čerstvé koriandrové lístky
a můžete si dát už zmiňované grilované krevetky
Příprava
Na olivovém oleji si v hrnci orestujte česnek s cibulí, nechte zesklovatět 3–5 minut. Přidejte propláchnutou quinou a promíchejte, nechte quinou trošku orestovat, potom přidejte zeleninový vývar a lístky koriandru a přiveďte k varu, vařte pozvolna cca 15 minut do změknutí quinoy. Pokud je polévka potom moc hustá, přidejte vodu, nebo více zeleninového vývaru.Okořeňte solí, čerstvě namletým pepřem, mletým koriandrem a špetkou cajenkého pepře. Přidejte limetkovou šťávu.
Servírujte teplé ozdobené čerstvým avokádem, lístky koriandru a zrníčky kukuřice.
Výborné!
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.