Marcela Kholova
zdroj www.marthastewart.com
album Ryby – rybičky
uloženo z Ryby – rybičky
vloženo 15.05.2014
Pečený losos s jarním salátem
Jednoduchá a rychlá příprava. Velmi chutná varianta lososa se svěžím salátem z okurky a ředkvičky.
Ingredience
1 kg lososa - filet bez kostí (mě se osvědčilo kupovat čerstvý filet v makru)1/2 svazku na drobno nakrájených ředkviček
1 salátová okurka, odstranit semínka, nakrájet na drobné kostičky
1 malá jarní cibulka
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
sůl a pepř
Příprava
Předehřejte troubu na 200 °C, lososa dejte na plech na pečící papír, kůží dolu, osolte a opepřete. Pečte do měkka cca 8–10 minut.Mezi tím si smíchejte kostičky okurky, ředkvičky a cibulku. Smíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete, přidejte citrónovou šťávu. Nechte v chladu uležet. Kdo má rád kopr, může přidat ještě lžičku čerstvého nasekaného kopru.
Servírujte s lososem. Já mám k tomu ráda jemnou bramborovou kaši.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.