Quinoa - recept na košíčky
Quinoa, trvalo mi než jsem jí ochutnala. Ale rozhodně nelituji. Oblíbila jsem si červenou quinou, chutná mi víc než bílá, je "křupavější" a nelepí se.
Ingredience
½ hrnku nevařené červené quinoy½ hrnku nevařené černé rýže
2 velká vajíčka
1 hrnek nakrájené cibule
1 hrnek nakrájené bezlaktózové mozzarelly
3 stroužky česneku, nakrájet
½ hrnku pokrájené čerstvé bazalky
⅓ hrnku šery rajčátek
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžíce čili
pažitka na ozdobu
2 hrnky tomatové omáčky, rajčata rozmixovaná s troškou česneku a olivového oleje, můžete přidat i bazalku nebo koriandr
Příprava
Quinou a rýži si uvařte podle návodu. Troubu si předehřejte na 170 °C.Ve velké míse si smíchejte všechny ingredience kromě pažitky a rajčatové omáčky. Naplňte všechny košíčky po okraj a stěrkou obsah utlačte dolu, aby košíčky měly rovný povrch.
Pečte cca 20 minut do zlatova. Potom košíčky vyndejte z trouby a nechte je 15 minut odpočinout. Potom je z formy vyklopte.
Servírujte je posypané pažitkou s tomatovou omáčkou.
Další fantastické recepty pro inspiraci najdete zde
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.