Červená quinoa s pečenou zeleninou
Vyzkoušejte quinou, originální obilninu chutnající lehce po oříšcích. Výborná je v kombinaci s pečeným lilkem a cuketou.
1 proce, 300 g = 270 kalorií (1 134 kJ)
rozpis na 5 porcí:
Ingredience
červená quinoa, nevařená balení 250 g2 střední cukety, 600 g
1 větší lilek, 400 g
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce koření tandori masala - barbecue spice (výborně namíchané koření používané v Indii a Arábii)
1 lžička česnekového pudru
1 lžíce šťávy z citrónu
sůl
Příprava
Troubu si rozpalte na 200 °C. Cuketu a lilek si opláchněte a nakrájejte na drobné kostičky. Plech si vyložte pečícím papírem, zeleninu posypte kořením tandori masala a česnekovým práškem, lehce osolte a polijte 1 lžící olivového oleje. Ručně kostičky promíchejte, aby se olej i koření dostalo ke každé z nich. Dejte péct do zlatova na cca 20 minut.Ve větším hrnci přiveďte k varu 3 litry osolené vody. Potom vsypejte quinou a vařte cca 15 minut, quinoa má mít měkou, přesto křupavou konzistenci. Quinou potom zceďte přes cedník, vraťte do hrnce, přidejte zeleninu, druhou lžící olivového oleje a citrónové šťávy, podle potřeby osolte, opepřete, případně přidejte lžičku koření tandori masala.
Servírujte ještě teplé do misek.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.