Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Eva Evanová

Farfalle s dýní na dva způsoby

Nevím, s čím máte spojený podzim Vy, ale ze mě se na začátku září stává dýňový maniak, který se je snaží nacpat kam jen může a který vymýšlí stále nové dýňové variace.

Lucie je výborná, mrkněte na její blog.

Doufám, že Vás zlákám, abyste naskočili a frčeli na dýňové vlně se mnou :-).

Ingredence

oblíbené těstoviny - vybrala jsem farfalle
1 hokkaido dýně (báječná by byla i máslová dýně)
300 - 400 ml 12 % smetany (měla jsem jen 200 ml, takže jsem si musela následně vystačit s plnotučným mlékem)
několik stroužků česneku
1 cibule
máslo
olivový olej
sůl
dýňová či jiná semínka (nemusí být)
parmezán

Příprava

Hokkaido dýni pořádně omyjte a rozpulte ostrým nožem, střed vydlabejte lžící. Jednu polovinu dýně nakrájejte na větší kousky a společně s neoloupanými stroužky česneku je naskládejte na plech. Praktické bude, když plech vyložíte pečicím papírem. Dýni i česnek zakápněte olivovým olejem. Pečte na 170 stupňů tak 30 - 35 minut. Dýně včetně slupky musí být měkká, ale ne rozměklá, česnek bude příjemně sladký. Upečenou dýni pokrájete na menší kostky. Druhou polovinu dýně nakrájejte na menší kostky. Do kastrolu vhoďte plátek másla, na které lehce osmahněte pokrájenou cibulku, přidejte dýni, chvíli opékejte a poté dýni zalijte smetanou. Přiklopte kastrol pokličkou a nechte probublávat tak 20 - 25 minut. Je potřeba, aby dýně byla úplně rozměklá. Mezitím si dejte vařit vodu na těstoviny. Vodu nezapoměňte osolit pořádnou hrstí soli.

Do měkké dýně se smetanou vyloupněte pečené stroužky česneku. Půjde to snadno. Omáčku umixujte na hladký krém.
Osolte podle chuti.

Omáčku promíchejte s těstovinami, které jste uvařili al dente.
Dýňové těstoviny naservírujte na talíř. Na kopec těstovin položte několik kousků pečené dýně, zastrouhejte parmezánem a případně vytuňte opečenými dýňovými semínky. Zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat