Štěpánka Čechová
zdroj www.wholeliving.com
album Zelenina - saláty
uloženo z Pro štíhlou linii
vloženo 03.03.2014
Recept na Caesar salát
Toto je recept na lehkou verzi klasického caesar salátu. Je vynikající, mám to vyzkoušené.
Ingredience
2 stroužky česneku1/8 lžičky krystalické soli
2 krajíčky chleba, zbavit kůrky a nakrájet na kostičky
1 filet ančovičky (volitelné)
1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
1/2 lžičky worchesteru
1/4 lžičky Dijon hořčice
1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
2 lžíce panenského olivového oleje
2 hlávky římského salátu, nakrájet na 2 cm proužky
1/2 hrnku nastouhaného parmazánu, nejlépe na hoblinky
Příprava
Předehřejte troubu na 175°C. V misce rozmačkejte 1 stroužek česneku se solí, vytvořte jemnou pastu ve které obalte kostičky chleba. Kostičky dejte na pečící papír a pečte dozlatova, cca 20 minut, 1 x kostičky otočte.Připravte si zálivku. V malé misce rozmačkejte druhý stroužek česneku spolu s ančovičkou, vytvořte jemnou pastu. Vmíchejte citrónovou šťávu, worchester, hořčici a pepř. Pomalu šlehejte a vmíchávejte olej.
V servírovací míse smíchejte římský salát se zálivkou a krutony. Ozdobte hoblinkami parmazanu a ihned servírujte.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.