Příspěvek si uložili
Další příspěvky
			           68 x uložení
7 x komentář          							
Celozrnná palačinka s meruňkami
Máte rádi sladké palačinky jako já? Sladké není při hubnutí zakázáno. Podívejte se na pěkný recept podle Weight Watchers diety.
Vaření: 14 minut
8 porcí
Ingredience
1 hrnek nízkotučného cream cheese4 velké sladké meruňky, nebo jiné ovoce, které máte rádi
1 lžíce hnědého cukru, kdo má rád, může nahradit javorovým sirupem
1/2 lžíce citrónové kůry, nakrájené na drobno
1 lžíce čerstvé citrónové štávy
Těsto na palačinky:
300 ml mléka, můžete použít nízkotučné
150 g celozrnné hladké mouky
1 žloutek
špetka soli
Příprava
Do mísy prosijte mouku a špetku soli. Přidejte vajíčko rozmíchané v mléce a vše vymíchejte v hladké těstíčko. Naběračkou potom vlijte těsto na rozpálenou nepřilnavou pánev. U té nemusíte používat olej. Připravte si 8 palačinek.V míse smíchejte cream cheese, hnědý cukr, citrónovou kůru a šťávu z citrónu. Směs naaranžujte na polovinu každé palačinky, poklaďte čerstvými meruňkami a palačinku přehněte na polovinu.
Katka Šimáčková
Určitě by Evo šlo použít místo cream cheese lučinu. Řekla bych ale, že cream cheese má hladší strukturu - něco jako pomazánkové máslo, ale lučina je chuťově hodně blízko. Určitě bych se lučiny nebála, navíc má o 20% méně kalorií, což mi je sympatické : )
Eva Konečná
nešel by ten sýr nahradit lučinou,ale udělanou domácí jen z Holandie?
Renata Ata Atinka
Tak jsem také zkusila se sezamovým semínkem.Je to výborná obměna.
Katka Šimáčková
To je proto, že jsi šikovná Renato : ) Já jsem je zkoušela se zamíchanými sezamovými semínky, podle receptu Kláry. Palačinky byly vynikající a díky semínkům přirozeně nasládlé.
Renata Ata Atinka
Katko, děkuji za tip. Palačinka všem chutnala. Sýr jsem sehnala vpohodě.Překvapilo mě, jak se palačinky z té celozrnné mouky na pánvi krásně dělaly.
Katka Šimáčková
Nejlepší je koupit originál cream cheese Philadelphia, dá se ve větších supermarketech. Možná by šlo našlehat zakysanou smetanu s nižším obsahem tuku s lučinou. Cottage už je moc hrudkovitý.
Renata Ata Atinka
Katko, čím nahrazujete cream cheese ? Lučinou ,sýrem cottage?

 
 
![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/small/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
 
 
 
 
 
 
![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/mid/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.