Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Recept na zapékanou cuketu
Je to jednoduché, dobré a hlavně zdravé : )
Ingredience
středně velké cuketyšery rajčátka
mozzarela
čerstvě nastrouhaný parmazán
na drobno nakrájená bazalka
olivový olej
sůl a pepř
Příprava
Středně velké cukety si rozřízněte podélně na polovinu. Poklaďte na ně plátky na tenko pokrájené mozzarrely, na to kolečka šery rajčátek a na závěr posypat nastrouhaným parmazánem a čerstvě namletým pepřem. Nemusíte solit, parmazán je sám o sobě slaný. Nebo kdo má rád více slaná jídla, osolte zapečené cukety až po upečení.Cukety si rozdělte na pečící papír, zakápněte olivovým olejem a dejte péct na 200 °C do trouby na cca 15–20 minut, nebo dokud nezačnou okraje cukety zlátnout.
Cukety vyndejte s trouby, posypte na drobno nakrájenou bazalkou a servírujte.
Výborné je k tomu nějaké dobré víno, třeba ryzlink rýnský : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.