Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Salát z čínského zelí s česnekem
Chtěla jsem nějakou obměnu čínského zelí, zaujala mě tato. Já jsem navíc dala ještě cottage, protože se mi trochu poranil v tašce :-) Místo octa jsem dala citrón, a trochu třtinového cukru.
Příprava
Čínské zelí očistíme od špatných listů, rozebereme jej a opláchneme ve studené vodě. Pak listy necháme pořádně okapat, nebo osušíme. Z listů si odkojíme jen úplně spodní část košťálů (2cm), zbytek necháváme. Listy si podélně prokrojíme napůl a pak je nakrájíme na asi 1 cm silné proužky. Když dojdeme ke košťálům, tak začneme krájet na tenší nudličky (asi tak půl cm).Nakrájené zelí nasypeme do větší mísy, přidáme jogurty, prolisovaný česnek, sůl, cukr, ocet a opatrně, vzdušně, ale pořádně promícháme. Rozhodně zelí nestlačujeme.
Necháme pár minut odstát, znovu jemně promícháme a ochutnáme: dle potřeby dochutíme.
Salát je šťavnatý, křehký, křupavý a velmi chutný :-p.
Já dělám salát chutí jen lehce převažující do sladka.
Salát dělám jen asi 15 min. před konzumací - dlouhým stáním se z křehkého, šťavnatého zelí, stává rozmočené cosi.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.