Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Renata Ata Atinka

Renata Ata Atinka

zdroj www.toprecepty.cz

album SALÁTY
vloženo 07.03.2013

6 x uložení

Salát z  čínského zelí s česnekem

Chtěla jsem nějakou obměnu čínského zelí, zaujala mě tato. Já jsem navíc dala ještě cottage, protože se mi trochu poranil v tašce :-) Místo octa jsem dala citrón, a trochu třtinového cukru.

Příprava

Čínské zelí očistíme od špatných listů, rozebereme jej a opláchneme ve studené vodě. Pak listy necháme pořádně okapat, nebo osušíme. Z listů si odkojíme jen úplně spodní část košťálů (2cm), zbytek necháváme. Listy si podélně prokrojíme napůl a pak je nakrájíme na asi 1 cm silné proužky. Když dojdeme ke košťálům, tak začneme krájet na tenší nudličky (asi tak půl cm).

Nakrájené zelí nasypeme do větší mísy, přidáme jogurty, prolisovaný česnek, sůl, cukr, ocet a opatrně, vzdušně, ale pořádně promícháme. Rozhodně zelí nestlačujeme.

Necháme pár minut odstát, znovu jemně promícháme a ochutnáme: dle potřeby dochutíme.

Salát je šťavnatý, křehký, křupavý a velmi chutný :-p.

Já dělám salát chutí jen lehce převažující do sladka.

Salát dělám jen asi 15 min. před konzumací - dlouhým stáním se z křehkého, šťavnatého zelí, stává rozmočené cosi.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat