Křupavé šťavnaté kuře z trouby
Výborná alternativa smaženého kuřete, za kterou by jsme dostaly od dietologa pochvalu : )
Ingredience
Marináda1 citrón (nejlépe chemicky neošetřený)
1/2 hrnku polotučného mléka
1/2 lžičky třtinového cukru
1/4 lžičky kajenského pepře
2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu a dřevnaté 2 stonky
4 stroužky česneku, prolisované
1 kg kuřecích stehýnek, použijte jak konec stehýnka, tak špalíček, z kuřete sundejte kůži a vyhoďte ji
Na obalení
2 krajíce celozrnného chleba
1/4 hrnku instantní kukuřičné polenty
2 lžíce nastrouhaného parmazánu (volitelné, ale dobré : )
sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava
Z citrónu si nastrouhejte cca 1 lžičku citrónové kůry, odložte si jí na později. Vymačkejte do mísy všechnu šťávu z citrónu. Smíchejte s mlékem, cukrem, kajenským pepřem, šlehejte dokud se cukr nerozpustí. Přidejte do marinády stonky rozmarýnky a česnek. Každý kousek stehýnka několikrát propíchejte vidličkou, aby se marináda dostala i dovnitř masa. Stehýnka několikrát promíchejte v marinádě, přikryjte fólií a dejte alespoň na 2 hodiny odpočívat do lednice.Troubu si předehřejte na 150 °C. Celozrnný chléb si dejte na plech na pečící papír a chléb v roubě vysušte do křupava, cca 45 minut. (Můžete si strouhanku připravit i do zásoby a dát si jí na mrazák). Chléb nechte vychladnout a rozdrobte ho na menší kousky a rozmixujte na drobečky. Přidejte kukuřičnou polentu, parmazán, na drobno nasekaný rozmarýn a citrónovou kůru.
Připravenou strouhankku vmasírujte do každého okapaného kousku kuřete. Na plech si dejte alobal nebo pečící papír a na něj mřížku, na mřížku potom vyskládejte obalené kousky kuřete.
Pečte v troubě předehřáté na 175 °C cca 50 minut.
Výborný je k tomu třeba zelný salát s mrkvičkou. Je to dobré a syté jídlo.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.