Kateřina Šimánková
zdroj www.latartinegourmande.com
album Zdravé recepty
uloženo z Nehříšné dezerty
vloženo 12.11.2014
Denní dávka oříšků - pořád při ruce
Ingredience
20 g jahelné pukance (firma Probio)15 g rýžové pukance (lépe z celozrnné rýže)
130 g oříšků kešu
130 g mandlí se slupkou, nesolené
100 g vlašských oříšků (nebo pekanových oříšků)
40 g dýňových semínek
45 g lněných semínek
4 lžíce javorového sirupu
1/4 lžičky soli
1 lžíce vanilkového extraktu
2 velké bílky z vajíček
Příprava
Rozehřete si troubu na 175 °CV míse si smíchejte jáhlové a rýžové pukance, kešu, mandle, vlašké ořechy, dýňová a lněná semínka.
V další malé misce si smíchejte vaječné bílky s javorovým sirupem, solí a vanilkou. Přimíchejte k suchým ingrediencím a dobře promíchejte.
V tenké vrstvě rozmístěte na pečící papír. Já používám vykrajovaví tvořítko. Dám si ho na pečící papír, vložím do něj 1 lžící směsi a rozprostřu. Vznikají tak stejně velké porce. Pečte cca 15–20 minut.
Nechte vychladnout, skladujte v uzavřené nádobě a zpotřebujte do týdne.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.